~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Εκτακτο: Χιλιάδες αστυνομικοί σε επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Ταξιμ

Εκατοντάδες οι τραυματίες και οι συλληφθέντες – Οι συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών συνεχίζονται.

Με μια σχεδιασμένη, αιφνιδιαστική ενέργεια, χιλιάδες αστυνομικού, με αύρες και άλλα οχήματα καταστολής περικύκλωσαν την πλατεία Ταξίμ. Βύθισαν όλη την περιοχή στο σκοτάδι, και επιτέθηκαν με βαρβαρότητα στους διαδηλωτές, που παρέμειναν εκεί, τραυματίζοντας εκατοντάδες και συλλαμβάνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό μέχρι τώρα.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση από το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ* χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να κατέβουν για συμπαράσταση των διαδηλωτών που υπήρχαν στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία, όμως, το είχε προβλέψει γ’ αυτό είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους που καταλήγουν στην πλατεία, με αποτέλεσμα, σε όλη την περιοχή να έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις.

Η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Εβρενσέλ που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ. Ολες οι άλλες τηλεοράσεις της Τουρκίας δεν μεταδίδουν το παραμικρό.

*Το Χαγιάτ θα συνεχίσει να εκπέμπει
Το ανώτατο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την απόφαση η οποία είχε σταλθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ για κλείσιμο. Το κανάλι σε όλη την διάρκεια του λαϊκού ξεσηκωμού είχε γίνει η φωνή των διαδηλωτών και σε 24ωρη βάση πραγματοποιούσε εκπομπές και μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις. Το ανώτατο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο πρώτα αποφάσισε το κλείσιμο και μετά ύστερα μετά τις τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση του. Ο αρχισυντάκτης του καναλιού Γκιοκχάν Τσετίν στην ανακοίνωση του ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο σταθμό. Ο Τσετίν είπε ακόμα ότι αυτά είναι τα νύχια των εργατών, των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων που δεν επέτρεψαν να σιωπήσει η φωνή τους.


________________________

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση με τη Naomi Klein στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.


Η μαχητική δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein θα επισκεφτεί τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής την Τρίτη 4 Ιουνίου σε μια εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο. Η Ν.Klein έγινε παγκοσμίως γνωστή τόσο με την εμπλοκή της με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης όσο και με το βιβλίο της "Το Δόγμα του Σοκ: Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής" όπου καταδυκνείει τις "θεραπείες" που επιβάλει στους λαούς το ΔΝΤ παγκοσμίως ώστε να επιβάλλει την καταστροφική, για την κοινωνική πλειοψηφία, οικονομική και πολιτική συνταγή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η N.Klein συναντά εργατικούς αγώνες και εργοστάσια υπό εργατικό έλεγχο, καθώς πριν από λίγα χρόνια γύρισε το πολύ γνωστό ντοκυμαντέρ "H Κατάληψη" ("The Take") στο οποίο προβάλλεται η ιστορία και οι αγώνες των κατειλημμένων εργοστασίων στην Αργεντινή, γεγονός που συνέβαλε στην άνθηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης γύρω από τα παραδείγματα τύπου "ΖΑΝΟΝ". Η N.Klein στάθηκε από τη πρώτη στιγμή της διεθνούς καμπάνιας της Βιο.Με. στο πλάι του αγώνα των εργατών καθώς συνυπέγραψε δήλωση υποστήριξης (μαζί με πολλούς άλλους συγγραφείς και ακτιβιστές, περισσότερα για τη διεθνή καμπάνια εδώ).

Στήριξε και στηρίζει έναν εργατικό αγώνα που μετά από δύο χρόνια εγκατάλειψης του εργοστασίου από τους ιδιοκτήτες, οι εργαζόμενοι βάλανε μπροστά τις μηχανές εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και δουλεύουν οι ίδιοι το εργοστάσιο. Έναν αγώνα που κάνει πράξη το σύνθημα: "Μπορούμε χωρίς αφεντικά"!

Η εκδήλωση "Δομές και Δράσεις ενάντια στον Καπιταλισμό: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ" θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 4/6 στις 19.00 στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και εκτός από τη Ν.Klein θα υπάρξει και τοποθέτηση από το σωματείο εργατουπαλλήλων της Βιο.Με. Θα ακολουθήσει λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης.

Πηγή
* από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ