~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

«Από την Ολλανδία έβλεπα το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα να φουσκώνει»

    ΔΙΑΣΠΟΡΑ   


«Η Νέα Διασπορά που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και κάτι, είναι μια πλατφόρμα συμμετοχικής καταγραφής του νέου μεταναστευτικού ρεύματος, των τελευταίων πέντε με έξι ετών» λέει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ο εμπνευστής της σκηνοθέτης Νίκος Σταμπουλόπουλος.

Κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, αλλά και εξαιτίας άλλων αντίξοων, ορισμένες φορές, κοινωνικών συνθηκών νέοι με πτυχία και ικανότητες, όπως τονίζει άρχισαν να φεύγουν από την Ελλάδα.
Stamboulopoulos

Ο ίδιος αποφάσισε να φύγει για το Άμστερνταμ τον Οκτώβριο του 2009 και εκεί είδε πολύ γρήγορα «το μεταναστευτικό ρεύμα να φουσκώνει και να γίνεται τσουνάμι» γεγονός που υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία της πλατφόρμας New Diaspora.
Έκτοτε, η New Diaspora έχει εξελιχθεί σε ένα διαδικτυακό κανάλι συμμετοχικής καταγραφής ενός μεταναστευτικού κύματος σε πραγματικό χρόνο ενώ από το 2014 έγινε ΜΚΟ με έδρα την Ολλανδία.
Ο Νίκος Σταμπουλόπουλος που γύρισε πριν από μερικούς μήνες από την Ολλανδία πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανασυγκροτηθεί και να ανακάμψει «αν δεν επιστρέψει το μεγαλύτερο τμήμα από αυτό το πολύτιμο κομμάτι των νέων ανθρώπων, που διαθέτει γνώσεις και μια άλλη ματιά, που χρειάζεται η χώρα μας για να σταθεί και πάλι όρθια».


_________________
http://insideoutborders.com/2015/05/20/from-the-netherlands-i-saw-the-immigration-wave-from-greece-to-inflate/

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Ελληνας ομογενής ο Λεωνίδας Χουσάκος, ανέλαβε πρόεδρος της Γερουσίας στον Καναδά

   ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   


Με ρίζες απο την Λακωνική γη, βίωσε το πνεύμα της μετανάστευσης γνώρισε τον κόσμο των επιχειρήσεων και κατάφερε να ανέλθει σε ένα κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Στο αχανές κράτος του Καναδά ο κ. Λεωνίδας Χουσάκος, ομογενής δεύτερης γενιάς, 47 ετών, ανέλαβε επισήμως καθήκοντα, την περασμένη εβδομάδα, ως πρόεδρος της Γερουσίας. Η άνοδος στην πολιτική πυραμίδα έγινε με την κοινή αποδοχή συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
«Έχουμε στην ψυχή μας την Ελλάδα και ελπίζω ότι και οι Έλληνες έχουν πάντα στην ψυχή τους, τους ξενιτεμένους» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Λεωνίδας Χουσάκος σε άπταιστα ελληνικά.
«Είναι η πρώτη φορά που, ένας μη Άγγλος ή Γάλλος παίρνει αυτή την θέση, ποτέ δεν υπήρξε κάτι ανάλογο. Στον Καναδά οι εξέχουσες πολιτειακές θέσεις είναι ο Γενικός Κυβερνήτης, ο πρωθυπουργός και τρίτος στην σειρά ο πρόεδρος της Γερουσίας».
Οι γονείς μετανάστες απο την Παλιόβρυση και το Βασιλάκειον εγκατέλειψαν την δύσκολη ζωή της Μάνης, την δεκαετία του 50 και όπως τόσοι άλλοι βρέθηκαν στον Καναδά. Στο Μόντρεαλ δημιούργησαν οικογένεια και έδωσαν στον γιό τους το όνομα Λεωνίδας.
«Σε μεγάλη ηλικία πλέον, αισθάνθηκαν την μεγάλη τιμή μόλις διορίστηκα στην Γερουσία. Ήταν ένα μεγάλο βήμα που τους έδωσε υπερηφάνεια και χαρά. Είχαν έρθει στην ξενιτιά το 1957- 8 μακριά απο το μέρος όπου γεννήθηκαν. Η χώρα τους αγκάλιασε αλλά όπως ξέρουμε όλοι, ήταν πολύ δύσκολα χρόνια για εκείνη την γενιά. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όλους εκείνους που θυσίασαν την ζωή τους για την δεύτερη και τρίτη γενιά. Πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες και να θυμόμαστε από που ερχόμαστε. Η Ελλάδα είναι μια ιστορική πατρίδα, εγώ είμαι υπερήφανος Μανιάτης στην καταγωγή και πράγματι έχουμε πολλα πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι εμείς οι Έλληνες. Ίσως να το ξεχνάμε κάπου-κάπου , όμως μας το θυμίζουν οι θυσίες του παρελθόντος» λέει ο κ. Χουσάκος ο οποίος επι χρόνια μετέχει στις ομογενειακές οργανώσεις και υπήρξε αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.
«Η ατμόσφαιρα στο σπίτι ήταν βεβαίως Ελληνική. Με τους γονείς μου μιλάμε πάντοτε και μόνο Ελληνικά. Στο σπίτι διατηρήθηκε η γλώσσα , τα έθιμα και η κουλτούρα της πατρίδας. Τώρα μαζί με την σύζυγό μου προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο με τα παιδιά μας. Έτυχε να είναι και αυτή γνήσια Ελληνίδα. Βέβαια είναι πιο δύσκολο για την τρίτη γενιά και προσπαθούμε να διατηρούμε την σχέση μας με την Ελλάδα, με συγγενείς και φίλους” λέει και ξεδιπλώνει το νήμα και τα βήματά του στην πολιτική.
«Στην πολιτική ξεκίνησα πολύ μικρός ήμουν 15-16 ετών όταν εντάχθηκα στην πολιτική νεολαία και σήμερα είμαι ο πιο νέος πρόεδρος στην ιστορία της Γερουσίας. Εμείς οι Έλληνες το έχουμε στην κουλτούρα μας να συζητάμε για τα κοινά για την πολιτική. Στο σπίτι ο πατέρας μου, οι μπαρμπάδες, όλοι συζητούσαν πολιτικά. Αυτό ήταν για εμένα το ξεκίνημα. Από μικρό παιδί, όταν είσαι σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου γύρω από το τραπέζι, όλοι συζητούν για την πολιτική κατάσταση σε επηρεάζει. Έτσι γεννήθηκε και το ενδιαφέρον μου. Νομίζω ότι είχα την πολιτική στο αίμα μου».
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες ,ιστορία και δημόσιες σχέσεις ενώ σταδιακά η πολιτική έγινε τμήμα της καθημερινής του ζωής. Στην επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε μια διαφημιστική εταιρία, αργότερα εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ανήλθε στην θέση του προέδρου σε εταιρία ανακύκλωσης.
«Ύστερα ο πρωθυπουργός μου έδωσε αυτό το αξίωμα. Νομίζω ότι η ίδια η ζωή παίρνει αποφάσεις για εσένα ορισμένες στιγμές. Στον Καναδά ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που διορίζει τα μέλη της Γερουσίας τα οποία παραμένουν σε αυτή την θέση έως την ηλικία των 75 ετών. Με τον κ.Χάρπερ είχα συνεργαστεί μέσα στο κόμμα. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα φιλέλληνας και στο παρελθόν έτυχε να εργαστούν και άλλοι Έλληνες στο γραφείο του. Η Γερουσία έχει ίδιες αρμοδιότητες με την Βουλή και για να περάσει ένας νόμος πρέπει να εγκριθεί από τα δύο σώματα” λέει και αποδέχεται τον χαρακτηρισμό ως προοδευτικός πολιτικός στο Συντηρητικό κόμμα.
«Στην Γερουσία υπάρχει μια πρόκληση. Όπως καταγράφεται και στον Τύπο, έχουμε παρατράγουδα και προφανώς όλος ο κόσμος δεν είναι ίδιος. Υπάρχουν πρόσωπα που παραβιάζουν την θέση τους, έχουν γίνει σκάνδαλα και εδώ. Ελπίζω με τον διορισμό μου να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες. Θέλω να πείσω τον λαό ότι η πλειοψηφία στην Γερουσία και την Βουλή είναι τίμιοι και εργατικοί άνθρωποι, ότι προσπαθούμε το καλύτερο για τους πολίτες. Όσα παρατράγουδα υπάρχουν, δυστυχώς ,καθώς και λάθη απο συναδέλφους , θα τα διορθώσουμε και θα κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Η ζωή έχει δυσκολέψει, οι οικογενειακές ανάγκες του κόσμου έχουν μεγαλώσει και οι ευθύνες είναι στους κυβερνήτες. Δεν είναι πάντα εύκολες οι αποφάσεις και οι λύσεις και ο κόσμος δεν έχει άδικο. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τον πόνο του κόσμου , άλλωστε όλοι είμαστε στο ίδιο καλάθι με ίδια προβλήματα”.
Όσο για την Ελλάδα της κρίσης ο ομογενής πολιτικός επιλέγει να εκφράσει πίστη του για το μέλλον.
«Η χώρα περνά προβλήματα. Προσωπικά έχω μεγάλες ελπίδες για την Ελλάδα. Είναι γνωστό και απο την ιστορία, ότι επάνω στις δυσκολίες ο Έλληνας γίνεται λιοντάρι. Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι μόνο Ελληνικά πρέπει να τα ξεπεράσουν όλες οι χώρες. Πιστεύω ότι θα βρούμε την λύση με επιμονή , υπομονή και ιδιαίτερη δύναμη».

Πηγή: Εθνος
ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2015/05/blog-post_227.html#ixzz3ZjRe8GRO

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»

Πρόσκληση για συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου (25-31 Μαΐου 2015) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Πρόκειται για μία εβδομάδα γιορτής του Ελληνισμού σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, για να καταδείξουμε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, μπορούν, και θέλουν να συνεργαστούν. Μια μεγάλη γιορτή ομόνοιας, σύμπραξης και αλληλεγγύης που θα διαφημιστεί σε όλο τον κόσμο (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο και κοινωνικά δίκτυα, αφίσα, δελτίο τύπου).
Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, σύλλογοι, ομοσπονδίες, εταιρίες, επιχειρήσεις, άτυπες ομάδες-παρέες (με καλή οργάνωση όμως) και γενικά όποιοι μπορούν και θέλουν να οργανώσουν μια εκδήλωση Ελληνικού ή Φιλελληνικού χαρακτήρα, για να μπει κάτω από την "ομπρέλα" του Φεστιβάλ.
Η συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει ενδεικτικά -και όχι περιοριστικά- εκδηλώσεις όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω ή συνδυασμό αυτών:
• Βραδιά ποίησης, θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις-αναγνώσεις βιβλίων, διαλέξεις-ομιλίες σχετικές με λαογραφία, ιστορία, μυθολογία κ.λ.π.
• Γαστρονομικά δρώμενα που μπορεί να περιλαμβάνουν γεύματα με παραδοσιακές συνταγές, γεύσεις, κρασιά. κ.ο.κ
• Δράσεις ακτιβισμού, Flash mobs κ.λ.π.

Κόστος συμμετοχής δεν θα υπάρχει για δεύτερη συνεχή χρονιά για τους συμμετέχοντες.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να ορίσουν τη θεματολογία της εκδήλωσής τους, συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα http://tinyurl.com/k6nn7zd
Για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενημερωθείτε με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Το διεθνές αυτό φεστιβάλ αποτελεί την αρχική βάση, πάνω στην οποία στήνεται το συνεργατικό μέλλον μεταξύ της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "Ελλάδα Παντού" (με έδρα την Ελλάδα) και Ελληνικών - Φιλελληνικών φορέων και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, ώστε να πραγματοποιηθούν στο μέλλον φεστιβάλ «Ελλάδα παντού» ανά χώρα, που θα προβάλουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, προϊόντα και υπηρεσίες που προέρχονται από την Ελλάδα.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι δυνατότητες προβολής και διαφήμισης για όσες εταιρίες, οργανισμούς, ιδρύματα, συνεταιρισμούς κ.λ.π. επιθυμούν να διαφημιστούν, ή να στηρίξουν αυτή τη διεθνή προσπάθεια προβολής της Ελλάδας, μέσα από την πρακτική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Οργάνωση παραγωγής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» Ανατολικής Ρωμυλίας 80, Αθήνα Γλυφάδα Τ.Κ.16562 Ελλάδα
Θωμάς Σοπιλίδης t.sopilidis@elladapantou.com +30 6932 302009
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής
Φανή Παναγιωτοπούλου f.panagiotopoulou@elladapantou .info +30 6981 446795
Τηλεφωνικό κέντρο Ελλάδα +30 211 8003248 φαξ +30 211 8007028
Βέλγιο Σταθερό +32 25886870 Κινητό +32 483 14 40 63
Γερμανία +49 157 72440252
Γαλλία +33 805080619 (Toll Free)
Ολλανδία Σταθερό + 31 8 58887048 Κινητό +31 6 20827648