~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ομογένεια ΗΠΑ και απαράδεκτες πράξεις-δηλώσεις του υφυπ. Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ

Επιστολή-καταπέλτης ομογενειακής Οργάνωσης:

 ''Είναι ψεύτης, ασοβάρευτος, διασπαστής''
Καταγγελία στον πρωθυπουργό γιά τα ανεύθυνα ''καραγκιοζιλίκια''  του υφυπ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ

Με απαράδεκτες δηλώσεις του σε Επιτροπή της Βουλής (25 Μαίου '17), προωθεί την διάσπαση στην Ομογένεια ΗΠΑ. Αγανάκτηση Ομογενών με τον ανεύθυνο, γραφικό, που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών, δήθεν ''αρμόδιο'' γιά Απόδημους.
Στην επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τονίζεται: «...Οι πράξεις, ενέργειες και οι δηλώσεις του υφυπουργού, υποτιμούν την νοημοσύνη μας και ΔΕΝ τιμούν την κυβέρνησή σας. Καταδικάζουμε ενέργειες-δηλώσεις του κάθε Κουίκ, που προωθούν την διάσπαση της Ομογένειας. 'Εχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την Ομογένεια και να την ενημερώνουμε, γιά κακόβουλες ενέργειες ασοβάρευτων Ελλήνων πολιτικών. 
O κ. Κουίκ, είναι ανεπιθύμητος... Nα εμφανίζεται ως διασπαστής της φθίνουσας οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ και ο υφυπουργός σας σε Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας συνειδητά ψέματα γιά εξυπηρέτηση συμφερόντων, μας θίγει... Με παραμύθια φαντασιόπληκτων, που υιοθετεί ανεύθυνα ο κάθε υφυπουργός σας, ''προβοκατόρικα παραμύθια'' που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αποβλέπουν στην διάσπαση της Ομογένειας, ''δεν γίνεται δουλειά'', ούτε δυναμώνουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ομογένειας. Απεναντίας, θίγονται ανεπανόρθωτα.
Σε ότι αφορά την ολική έλλειψη πολιτικής-στρατηγικής γιά τον απόδημο Ελληνισμό εκ μέρους της κυβέρνησής σας, ειλικρινά, θα ήταν αστείο να περιμένουμε κάτι από το κ. Κουίκ. Μας έπεισε ότι η μόνη του επιθυμία και ''ικανότητα'', είναι να ταξιδεύει συνέχεια στο εξωτερικό, ως υφυπουργός, με χρήμα από το ''πλεόνασμα'' των κρατικών ταμείων».

(Το κείμενο της επιστολής στον πρωθυπουργό )

~~~~~~~~~~~~~~


29 Μαίου 2017

Εξοχ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Πρωθυπουργό 
Αθήνα 

ΘΕΜΑΤΑ: - Ομογένεια ΗΠΑ και απαράδεκτες πράξεις-δηλώσεις του υφυπ. Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. 

Προγραμματιζόμενες ενέργειες γιά προβολή Ελλάδας στις ΗΠΑ, με οικονομικά οφέλη γιά την χώρα. Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αναγκάζομαι να στείλω αυτήν την επιστολή, επειδή ως Ομογένεια, ως απόδημος Ελληνισμός στην Βόρεια Αμερική, έχουμε πρόβλημα με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Ειδικά με πράξεις και δηλώσεις του, που μας υποτιμούν, μας προβληματίζουν και -εκτιμούμε- δεν τιμούν την κυβέρνησή Σας. 
Είμαστε η μόνη τριτοβάθμια Οργάνωση στην Βόρεια Αμερική, με σημαντική προσφορά στα εθνικά μας θέ- ματα, που κατάφερε, πριν 24 χρόνια, να συσπειρώσει, ως μέλη της, όλες τις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ. Είμαστε η Οργάνωση που -γιά πρώτη φορά- τίμησε την άφιξη (Ιούνιο 1768) των πρώτων Ελλήνων στην αμε- ρικάνικη 'Ηπειρο, στον άγιο Αυγουστίνο Φλόριδας, με εκδήλωση στην πόλη (28 Φεβρουαρίου 2016). 
Είμαστε η Οργάνωση που τίμησε -γιά πρώτη φορά- την πόλη Greece (Ελλάδα) στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που έλαβε το όνομά της, 22 Μαρτίου 1822, με απόφαση της Πολιτειακής Βουλής Νέας Υόρκης, γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων (επανάσταση 1821) και ''ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα, στην Δημοκρατία, στον Πολιτισμό, στα Γράμματα και στις Τέχνες''. Η εκδήλωση έγινε στο Δημαρχείο της πόλης, στις 15 Απριλίου 2016. 
Είμαστε η Οργάνωση που -γιά πρώτη φορά- τίμησε τους Αμερικανούς φιλέλληνες που πολέμησαν στην Ελ- λάδα, στο πλευρό των Ελλήνων στην επανάσταση 1821, με εκδήλωση στην Βοστώνη (1 Μαρτίου 2017). Ως μη κερδοσκοπική τριτοβάθμια Οργάνωση με μέλη Ομοσπονδίες συλλόγων και παν-Ενώσεις, η μόνη στην Bόρεια Αμερική, υιοθετήσαμε την πρόταση Ομογενή γιά τις 3 εκδηλώσεις και την κάναμε πράξη. Και τις τρεις εκδηλώσεις, ως Πρωθυπουργός, τις αναγνωρίσατε και τις τιμήσατε, γεγονός που εκτιμήσαμε πολύ ως 'Ελληνες στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψην ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφορούσαν για τα τρία αυτά πολύ σημαντικά γεγονότα. 
Σας εκπροσώπησε ο τότε υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ. Και γιά να μην επιβαρυνθεί η δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα, αναλάβαμε και όλα τα έξοδά του. Ο κ. Κουίκ συμπεριφέρθηκε στις 3 εκδηλώσεις όπως πρέπει και σύμφωνα με τις οδηγίες μας, με δεδομένο ότι εκπροσωπούσε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Ελλάδας. Αλλά, από τα τέλη 2016, πολλά άλλαξαν, όταν ανάλαβε καθήκοντα, με απόφασή Σας, ως υφυπουργός Εξω- τερικών, υποτίθεται ''αρμόδιος'' γιά τους Απόδημους, αν και η απόφασή Σας (Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλ- λου 3721), δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ρητά. 
Από τότε, διαπιστώνουμε με λύπη, βασιζόμενοι σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ότι ''κατάφερε'' με δηλώσεις-εξαγγελίες κλπ στα πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Β. Αμερική, να ευτελίσει την πατρίδα μας Ελλάδα και την κυβέρνησή Σας. 
Πολλά τα περιστατικά. Ενδεικτικά, πριν προχωρήσω στο τελευταίο περιστατικό, που μας αφορά άμεσα, μας απογοήτευσε και μας εκνεύρισε, αναφέρω: - Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, Ιανουάριος 2017, επίσημο δείπνο από την ΑΗΕΡΑ (ΑΧΕΠΑ) παραμονή Επι- φανείων, όπου Σας εκπροσώπησε: Αγνοώντας ότι η ΑΗΕΡΑ καταστατικά δεσμεύεται σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις της να χρησιμοποιεί την αγγλική, μίλησε απαξιωτικά γιά τους συνδειπνούντες που ''δεν ομιλούν ελληνικά''. 
Ξέχασε ότι πριν αρχίσει το δείπνο συνομιλούσε ο ίδιος με αυτούς στα ελληνικά. Ανάγκασε και τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να του κάνει παρατήρηση, με χιούμορ και με την φράση ''ευτυχώς που δεν είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης'', όταν ''απαίτησε'' ο υφυπουργός, ''να κάνουν όλοι ησυχία'' γιά να ''τον ακούσουν''. Ακόμα και σήμερα οι Ομογενείς που ήταν στο δείπνο, δυστυχώς, εκφράζουν μεγάλη δυσαρέσκεια και ομιλούν 29 Μαίου 2017 άσχημα γιά το δημόσιο περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό σε όλη σχεδόν την Ομογένεια ΗΠΑ. - Καναδάς (σε διαφορετικές πόλεις) Μάρτιος 2017: 
Ο υφυπουργός γιά να ''εντυπωσιάσει'' υποσχέθηκε να χαριστεί και δάνειο της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, στο οποίο εμπλέκεται το ελληνικό Δημόσιο. Με επίσημο δελτίο τύπου του, 27 Μαρτίου 2017, με το εθνόσημο πάνω και την ένδειξη ''υπουργείο Εξωτερικών'' αναφέρει στον τίτλο: ''Δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά την συνάντησή του, την πρώτη μέλους της ελληνικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό του Καναδά''. Η συνάντησή του έγινε στο περιθώριο εκδήλωσης (δοξολογία πριν την παρέλαση) γιά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία τίμησε ο κ. Τρουντό. 
Δεν θα γνώριζε ο υφυπουργός ότι Εσείς είχατε ήδη συναντηθεί με τον ομόλογό Σας του Καναδά, 9 Ιουλίου 2016, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Παραβλέπω τα υπόλοιπα γραφικά και κωμοκοτραγικά της επίσκεψής του στον Καναδά, ειδικά τα σχετικά με την άστοχη εμπλοκή εκ μέρους του και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με τα οποία ομογενειακά (και αθηναϊκά) ΜΜΕ ασχολήθηκαν και κατάλαβε η Ομογένεια ότι υπάρχει πρόβλημα, με την έλλειψη σοβαρότητας του υφυπουργού. 
Σε ότι αφορά τα 14 ταξίδια του κ. Κουίκ στο εξωτερικό σε 6 μήνες θητείας, όσα δεν έκαναν όλοι οι προκα- τόχοι του συνολικά σε 6 χρόνια, όλα με την έγκριση του υπουργού Εξωτερικών, είναι ένα ζήτημα που δεν μας αφορά. Αφορά, τον λαό της Ελλάδας που διέρχεται οικονομική κρίση και την ''εικόνα'' της κυβέρνησης, στην Ομογένεια. Αλλά διαπιστώνουμε, με λύπη, ότι το μόνο ενδιαφέρον του κ. υφυπουργού είναι ταξίδια στο εξωτε- ρικό ''γιά να γνωρίσει την ομογένεια''. Και φυσικά, άλλα λέει στην Ομογένεια και άλλα στην Ελλάδα. 
Σε ότι αφορά πολιτική, από τον κ. Κουίκ, γιά τον απόδημο Ελληνισμό, σχέδια, στρατηγική, διαχρονικά προ- βλήματα κ.ά., το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. 
Μόνο ταξίδια, δηλώσεις, ''εξαγγελίες'', προσωπικές ''δημόσιες σχέσεις'', αλλά αποτέλεσμα και ουσία ΜΗΔΕΝ. Και ως Ομογένεια αναρωτιόμαστε: Έχετε, ως κυβέρνηση, πολιτική- στρατηγική για τον απόδημο Ελληνισμό; 
Σας ενδιαφέρει ο απόδημος Ελληνισμός; 
Τα συχνά ταξίδια του κ. Κουίκ, με την ''ημερήσια αποζημίωση'', ΔΕΝ είναι πολιτική και δεν ενδιαφέρουν την Ομογένεια. Τελευταίο -θλιβερό- περιστατικό η ομιλία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής 25 Μαΐου 2017. 
Παραθέτω και τον σχετικό ''σύνδεσμο'' από τα πρακτικά της Βουλής: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#20e45c1f-0abf-4ecd- 81ea-a77f00a48e50 

Στην ομιλία του ο κ. Κουίκ, είπε ψέματα, παραπληροφορώντας, που μας θίγουν ως Οργάνωση. Συγκεκριμένα, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τον ''πόλεμο'' που μας γίνεται από 2-3 Οργανώσεις, λόγω φιλοδοξίας ''παραγόντων'' -κατά ''σύμπτωση'' κομματικών της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις ΗΠΑ- να διαλυθεί η Οργάνωσή μας, το HANC και να δημιουργηθεί άλλη υπό την ηγεσία τους, ο κ. Κουίκ, με εντυπωσιακή ανευθυνότητα, δήλωσε ότι ''γίνεται προσπάθεια από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλά- τουλα, να φιαχτεί μία Οργάνωση (σ.σ.: σε αντικατάσταση του HANC), γιά να ενωθούν όλες οι Οργανώσεις''. 
Γιά την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποίαν ο κ. Κουίκ γνωρίζει, αλλά παραπλάνησε ηθελημένα την Επιτροπή της Βουλής, δεν γίνεται καμία ''προσπάθεια'' από κανέναν και ειδικά από τον διασπαστή της Ομογένειας, υπερφιλόδοξο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης. 
Η Ομοσπονδία του είναι μέλος του HANC, αλλά αυτός πολεμά το HANC, καλώντας και άλλες Οργανώσεις να απέχουν!!! Με παραμύθια φαντασιόπληκτων που υιοθετεί ανεύθυνα ο κάθε υφυπουργός Σας, ''προβοκατόρικα παραμύθια'' που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αποβλέπουν στην πολυδιάσπαση της Ομογένειας, ''δεν γίνεται δουλειά'', ούτε δυναμώνουν οι σχέσεις Ελλάδας - Ομογένειας. 
Απεναντίας, θίγονται ανεπανόρθωτα. Και αν πολιτική της κυβέρνησής Σας, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του υφυπουργού στην Επιτροπή της Βουλής, είναι η ''υιοθέτηση προβοκατόρικων παραμυθιών'' με στόχο την διάσπαση (και) της Ομογένειας, να μας το πείτε δημόσια και επίσημα. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα ως Οργάνωση, εξαιτίας του υπόγειου πόλεμου του κάθε κ. Γαλάτουλα, αλλά να εμφανίζεται ως διασπαστής της φθίνουσας οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ και ο υφυπουργός Σας σε Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας συνειδητά ψέματα για εξυπηρέτηση συμφερόντων, μας θίγει. 
Παραβλέπω τις υπόλοιπες ανακρίβειές του, στην ομιλία του στην Επιτροπή, ως δικαιολογία γιά τα συχνά του ταξίδια. Και ερωτώ, επίσης: Με την άδειά Σας, ο κ. Κουίκ, εκπροσωπώντας Εσάς, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στις ΗΠΑ, στον Καναδά και αλλού, ''στρατολογεί'' Ομογενείς γιά ''οπαδούς'' στο Κόμμα του;;; 
Οι μαρτυρίες Ομογενών σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Μόντρεαλ, Τορόντο, το πιστοποιούν. Αν και ο υφυπουργός εκπροσωπούσε Εσάς, ''ξεχνούσε'' στις ομιλίες του, σε δημόσιες εκδηλώσεις Ομογενών στις πόλεις που προανάφερα, να μεταφέρει τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού στους Έλληνες Ομογενείς, όπως όφειλε και συνηθίζεται, γεγονός που μας ενόχλησε. Φρόντιζε όμως να αναφέρει ''έμμεσα'' το κόμμα του και τον αρχηγό του. 
Κύριε Πρωθυπουργέ, 
Με τέτοιες συμπεριφορές μελών της κυβέρνησής Σας, είναι αυτονόητο ότι χάνετε τον σεβασμό της Ομογένειας, η οποία έχει μία αρχή: ''Σεβόμαστε τις επιλογές του λαού της Ελλάδας, σεβόμαστε την κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του''. Μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει και σεβασμός από την Ελλάδα γιά ένα λαμπρό κομμάτι του ελληνικού 'Εθνους, που ζει ''εκτός συνόρων'' και βοηθά την πατρίδα ποικιλότροπα; Είναι δικαίωμά Σας κ. Πρωθυπουργέ, οι επιλογές γιά αξιωματούχους της κυβέρνησής Σας. 
Και είναι δικαίωμά μας να προστατεύουμε την Ομογένεια, από παραλείψεις, απαράδεκτες διασπαστικές δηλώσεις και ενέργειες υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών που μας επισκέπτονται και μας γεμίζουν ''υποσχέσεις'', κάνουν βαρύγδουπες ''εξαγγελίες'' γιά αυτοπροβολή και ''εντυπωσιασμό'', αλλά όταν φεύγουν τις ξεχνούν, λέγοντας άλλα στην πατρίδα, ακολουθώντας έτσι την διαχρονική ''παράδοση'' με τους επισκέπτες πολιτικούς από Ελλάδα. 
'Οταν η απαράδεκτη αυτή ''παράδοση'' των Ελλήνων πολιτικών συνεχίζεται γιά 25-30 χρόνια, τι εκτίμηση και τι σεβασμό να έχουμε, ως Ομογένεια, γιά τις ελληνικές κυβερνήσεις, όταν υποτιμάται βάναυσα η νοημοσύνη μας; 'Οπως αντιλαμβάνεστε, δυστυχώς, εμείς ως Οργάνωση, που μας τιμήσατε και σας τιμήσαμε, αλλά και η Ομογένεια ΗΠΑ από ότι εκτιμούμε, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον ανεύθυνο υφυπουργό Σας. Οι πράξεις, ενέργειες και οι δηλώσεις του, υποτιμούν την νοημοσύνη μας και ΔΕΝ τιμούν την κυβέρνησή Σας. Και φυσικά, καταδικάζουμε ενέργειες-δηλώσεις του κάθε Κουίκ, που προωθούν την διάσπαση της Ομογένειας. 
Επίσης, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την Ομογένεια και να την ενημερώνουμε, για κακόβουλες ενέργειες ασοβάρευτων Ελλήνων πολιτικών. Και ο κ. Κουίκ, είναι ανεπιθύμητος. Σε ότι αφορά την ολική έλλειψη πολιτικής-στρατηγικής γιά τον απόδημο Ελληνισμό εκ μέρους της κυβέρνησής Σας, ειλικρινά, θα ήταν αστείο να περιμένουμε κάτι από τον κ. Κουίκ. Μας έπεισε ότι η μόνη του επιθυμία και ''ικανότητα'', είναι να ταξιδεύει συνέχεια στο εξωτερικό, ως υφυπουργός, με χρήμα από το ''πλεόνασμα'' των κρατικών ταμείων. 
Ουδέποτε ασχολήθηκε με ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. Και θα συνιστούσαμε να διαβάσετε τα περίφημα ''δελτία τύπου'' που εκδίδει -και αναρτεί στην ιστοσελίδα του- μετά από κάθε επίσκεψή του στο εξωτερικό (για ''να γνωρίσει την Ομογένεια''), για να διαπιστώσετε προσωπικά ότι, όσα αναφέρω παραπάνω είναι ολίγα και πολύ συντηρητικά διατυπωμένα. Επειδή υπάρχουν και χειρότερα. Και κάτι ευχάριστο, θετικό για την Ελλάδα μας, ως επίλογο: Aποδεχόμενοι πρόσκληση γιά συνεργασία, της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης ''HELLENESUSA'', που έχει μέλη νεότερους σε ηλικία Ομογενείς (όχι συλλόγους - Οργανώσεις), θα συμμετάσχουμε, το Φθινόπωρο, σε δύο σημαντικές και χρήσιμες γιά την Ελλάδα δραστηριότητες, με στόχο: 
1- Τον πενταπλασιασμό των εισαγωγών στις ΗΠΑ, αναγνωρίσιμων ελληνικών προϊόντων. Είναι απαράδεκτο σήμερα να μην υπάρχει στις 32.000 ''υπεραγορές τροφίμων'' (Super Markets) στην Βόρεια Αμερική, π.χ. το μοναδικό και εξαιρετικό ελληνικό ελαιόλαδο, όταν υπάρχουν ιταλικά, ισπανικά κ.ά., νοθευμένα και μη. Φυσικά δεν υπάρχουν και άλλα ελληνικά προϊόντα, με εξαίρεση μικρο-αγορές τροφίμων στις ελληνικές παροικίες, βασικά γιά τους 'Ελληνες Ομογενείς, πελάτες τους. Η προετοιμασία και ειδικά η καταγραφή των ''υπεραγορών τροφίμων'' έχει ολοκληρωθεί και έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τις ''μητρικές εταιρίες'' τους. 
2- Την προώθηση του ''συνεδριακού τουρισμού'' στην Ελλάδα. Με την προσέλκυση μεγάλων αμερικάνι- κων εταιριών, διδασκόμενοι από τις πολιτικές-πρακτικές της Πολιτείας Φλόριδα, που (και με τον συνεδριακό τουρισμό), κατάφερε να ξεπεράσει -μόνο τον χρόνο 2016- τα 200 εκατομ. επισκέπτες, που άφησαν στην τοπική ''κοινωνία'', κοντά 210 δισεκατομμύρια δολάρια (το 7% πήγε στα ταμεία της Πολιτείας ως άμεσοι φόροι επί των πωλήσεων, χώρια τα υπόλοιπα γιά την Πολιτεία και το ομοσπονδιακό κράτος, ως έμμεσοι φόροι), σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του αρμόδιου τμήματος της Πολιτείας. 
Και η Ελλάδα προσφέρεται για ''συνεδριακό τουρισμό''. Εξυπακούεται ότι, ο ''συνεδριακός τουρισμός'', με την συμμετοχή στελεχών μεγάλων εταιριών ΗΠΑ, με μόρφωση, κατάρτιση, υψηλές αποδοχές, είναι και η καλύτερη διαφήμιση του τουρισμού για την Ελλάδα. Αυτά θα γίνουν για να βοηθήσουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την πατρίδα μας, χωρίς αυτοπροβολές ή ανταλλάγματα. 
Γιατί αν περιμένουμε από τις διπλωματικές ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ, κρατικούς φορείς και από τον ΕΟΤ ή το υπουργείο Τουρισμού, να πράξουν τα αυτονόητα σε ότι αφορά την ''αμερικάνικη αγορά'', τότε ''καήκαμε'' και ''δεν πάμε πουθενά''. 
Με ''πυροτεχνήματα'' και δήθεν ''ενέργειες'', για παραπλάνηση του λαού στην Ελλάδα, προκοπή ΔΕΝ γίνεται, σε ότι αφορά αποτελέσματα, δηλ. σημαντικά έσοδα γιά την δοκιμαζόμενη πατρίδα. Και σε αυτές τις δραστηριότητες, με προσεγμένες στην λεπτομέρεια επαφές και εκδηλώσεις, για ουσιαστικά- πρακτικά αποτελέσματα, κύριε Πρωθυπουργέ, Σας προσκαλούμε. 
Σας εύχομαι, υγεία και κάθε καλό για τον λαό της Ελλάδας μας.
 Με τιμή, 
Βασίλης Ματαράγκας 
Πρόεδρος


_________________
www.kalami.us    |    www.kalami.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου