~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επέστρεψε η Πασχαλίδου στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας

  ΔΙΑΣΠΟΡΑ  

Τρεις εβδομάδες μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, λόγω της ελληνικής της καταγωγής, η ομογενής μας Αλεξάνδρα Πασχαλίδου αποφάσισε να μην… καταθέσει τα όπλα.
00:00
00:00

Όπως λέει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ο δημοσιογράφος Νίκο Άγκο, που ζει και εργάζεται στη Σουηδία, η Πασχαλίδου «έκανε ένα μικρό διάλειμμα» ταξίδεψε, επισκέφθηκε για λίγο την Ελλάδα και γρήγορα αποφάσισε να επιστρέψει στην εκπομπή της στο κρατικό ραδιόφωνο και στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μετρό», όπου αρθρογραφεί.
Η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που δεχόταν ρατσιστική επίθεση.
Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από 20 χρόνια όταν ξεκινούσε την εκπομπή «Μωσαϊκό», αλλά αυτή τη φορά οι απειλές και τα υβριστικά σχόλια μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την εκπομπή «Δαχτυλίδι» είχαν ξεπεράσει τα όρια, αναγκάζοντας τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια να ζητήσει άδεια με ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής της.
Όπως είχε γράψει στο blog της τον Φεβρουάριο «η υπομονή εξαντλήθηκε», καθώς είδε να ξεχειλίζουν από μίσος οι επιθέσεις και οι απειλές που δεχόταν.
Τόσο οι συνάδελφοί της, πάντως, στο κρατικό ραδιόφωνο όσο και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, σύμφωνα με το Νίκο Άγκο, συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία και επέστρεψε, ήδη, στη θέση της από τις 15 Μαρτίου έχοντας ως θέμα στην εκπομπή της το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πασχαλίδου είναι, παράλληλα, συγγραφέας αρκετών βιβλίων στα σουηδικά, με πλέον πρόσφατο αυτό για την ελληνική οικονομική κρίση που έχει ως τίτλο: «Χάος: Ένα ελληνικό λεξικό της κρίσης».
_______________
http://insideoutborders.com/2015/03/19/return-of-paschalidou-in-the-state-radio-of-sweden/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου