~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Την 55η επέτειο του θανάτου του Νίκου Καζαντζάκη, τιμά η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του μεγάλου μας συγγραφέα
Θεσσαλονίκη,  20.01.2012


Με σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τιμά η Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), την 55η επέτειο του θανάτου του. Ως γνωστόν ο μεγάλος μας συγγραφέας απεβίωσε στο Φράιμπουργκ (Freiburg im Breisgau) της Γερμανίας, στις 26 Οκτωβρίου του 1957, σε ηλικία 74 ετών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο πλήρης κατάλογος των οποίων θα ανακοινωθούν τον προσεχή Απρίλιο, θα διοργανωθούν λογοτεχνικά καφενεία στην πόλη του Μεξικού, με θέμα «Γύρω από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη», το Μάρτιο στο Μόναχο, με θέμα «Ο Καζαντζάκης και η Γερμανία», στη Γενεύη και στις Βρυξέλλες, το Μάιο, κ.ά.
Επίσης, θα διοργανωθούν στην Ελλάδα δύο εκθέσεις, η πρώτη στο Αιγυπτιακό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αθήνα, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, με θέμα «Ο Καζαντζάκης και ο Αραβικός Κόσμος». Η δεύτερη θα λάβει χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, με θέμα: «Ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς, δύο ελεύθεροι άνθρωποι».
Εκθέσεις θα διοργανωθούν και στο εξωτερικό – μεταξύ αυτών – τον Απρίλιο στη Μαδρίτη (Ο Καζαντζάκης και η Κρήτη), το Μάιο στο Πεκίνο (Για τον Καζαντζάκη και τον συγγραφέα Lu Xun), αλλά και στο Χαράρε, το Νοέμβριο, με τη συμμετοχή τοπικών ζωγράφων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργασίες τους εμπνευσμένες από το έργο του μεγάλου Κρητικού.
Από τις 14 Δεκεμβρίου 1988, οπότε ιδρύθηκε στη Γενεύη από την Ελένη Καζαντζάκη, το Γιώργο Στασινάκη και το Γιώργο Ανεμογιάννη, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, μετράει σήμερα πάνω από 5.000 μέλη, σε περισσότερες από 105 χώρες, σε κάθε γωνιά της γης.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ενώνει τη «φωνή» του με τη ΔΕΦΝΚ και ζητάει από την Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει το γρηγορότερο δυνατόν πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του έργου του μεγάλου μας στοχαστή, «με μια σοβαρή έκδοση, επανέκδοση, διακίνηση και μετάφρασή του», με στόχο την άξια προβολή και σωστή αξιοποίησή του.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ο γύρος της Αμερικής – με τα πόδια – σε 75 ημέρες


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΖΗΣ

O Κωνσταντίνος Καρναζής ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας και κατέληξε στις 11 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, διασχίζοντας 16 πολιτείες συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της αμερικανικής πρωτεύουσας. Στο τέλος της διαδρομής του, τον περίμεναν η σύζυγός του Τζούλι και ο 13 ετών γιος του, Νίκος. «Ήταν ένα όνειρό μου, 75 ημερών, να σταθώ σήμερα εδώ, ενώπιών σας" επεσήμανε αμέσως μετά μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ ο κ. Καρναζής, χαρακτηρίζοντας ως καλύτερη στιγμή της διαδρομής «αυτή που βρίσκομαι εδώ στο στούντιο, που βλέπω την οικογένειά μου, συνειδητοποιώντας πως τελικά τα κατάφερα». Ο ίδιος σημείωσε πως το εγχείρημά του, είχε ως στόχο να προάγει την ιδέα και φιλοσοφία της καλής φυσικής κατάστασης των Αμερικανών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, προτρέποντάς τους να μάχονται κατά της παχυσαρκίας. Ο Κωνσταντίνος Καρναζής έτρεχε 40 με 50 μίλια την ημέρα, 8 με 15 ώρες. Χρησιμοποίησε πάνω από 50 ζεύγη παπουτσιών, εξοικονομώντας ταυτόχρονα 177.865 δολάρια για την οικονομική υποστήριξη του Action for Healthy Kids (Δράση για

Υγιή Παιδιά), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που μάχεται εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας και του υποσιτισμού. Αναφερόμενος στις συνθήκες της διαδρομής, τόνισε ότι ήταν πολύ έντονη, λόγω των καιρικών συνθηκών και τη μορφολογία του εδάφους για να συμπληρώσει: «Στο τέλος της πρώτης ημέρας είχα τρομοκρατηθεί. Σκέφθηκα πως θα κάνω αυτό το πράγμα για ακόμα 74 μέρες; Ήταν τόσο εύκολο να μιλήσω γι’ αυτό, αλλά έπειτα από εκείνη την πρώτη μέρα συνειδητοποίησα το μέγεθος του εγχειρήματος που είχα αναλάβει. Κι έπειτα είπα στον εαυτό μου: σήκω το πρωί και προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο. Μπορεί να το πετύχεις, μπορεί και όχι, αλλά η υπόσχεσή σου είναι να προσπαθήσεις όσο πιο πολύ και όσο πιο δυνατά μπορείς». Ο ομογενής δρομέας γεννήθηκε από ελληνικής καταγωγής γονείς στο

Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, στις 23 Αυγούστου του 1962. Άρχισε να τρέχει από πολύ μικρός, από τότε που πήγαινε στο νηπιαγωγείο, για να μην βάζει - όπως υποστηρίζει - σε κόπο τη μητέρα του, η οποία έπρεπε να τον πηγαινοφέρνει από το σπίτι στο σχολείο.