~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

H Eλληνική Κοινότητα Ιρλανδίας υπερασπίζεται την τιμή των Ελλήνων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δουβλίνο 3 Ιουνίου 2012

Με αφορμή τα πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια του Υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας για την Ελλάδα, η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας διοργάνωσε χορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον  Ελληνικό Λαό στο κέντρο του  Δουβλίνου την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.
Μέλη της Ελληνικής παροικίας, 32 στο σύνολο, συγκεντρώθηκαν και χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και  διένεμαν  έντυπο υλικό με επίσημη δήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα και οι Έλληνες από τα διεθνή ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περαστικοί και φίλοι Ιρλανδοί χόρεψαν μαζί με τους Έλληνες  και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας συζήτησαν μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Η εκδήλωση είχε επιτυχία καθώς είχαμε μια αξιοπρεπή και όμορφη παρουσία, προσελκλύσαμε θετικό ενδιαφέρον προς τη χώρα μας και μεταδώσαμε αγωνιστικό πνεύμα και αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ευχαριστούμε τον αδελφό Ιρλανδικό Λαό για τη συμπαραστασή του και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τέτοιου είδους πολιτιστικές διαμαρτυρίες στην Ιρλανδία για την ενημέρωση του κόσμου και για την αποκατάσταση του καλού ονόματος των Ελλήνων. Καλούμε όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Διασποράς να μας συντροφέψουν σε αυτήν τη προσπάθεια ώστε να προκαλέσουμε μια Ελληνική οικουμενική χορευτική επιδημία με σκοπό την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους μας στην Ελλάδα αλλά και τη διατήρηση του καλού ονόματος των Ελλήνων διεθνώς.
Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας

Δρ. Θωμαΐς Κακούλη
Αντιπρόεδρος
Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας

Ακολουθεί το κείμενο της επίσημης δήλωσης της Ελληνικής Κοινότητας που διενεμήθη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  καθώς και απάντηση της Ελληνικής Κοινότητας στα σχόλια του Υπουργού Οικονομικών δημοσιευμένη στους Irish Times.
Since 2010 we have been collectively vilified and demonised by the mainstream media of Europe. The vast majority of our people are decent, hard-working people and we refuse to be the scapegoat of a failed European project.

MYTHS ABOUT GREECE:
This is a Greek crisis:
No it is not! This is the result of the inevitable global financial crisis that started in 2008.
The crisis is a financial one:
No it is not! This is a crisis that is political and ideological.
Greeks are lazy:
No they are not!  In 2008, Greeks worked on average 2120 hours a year (1). That is 690 hours more than the average German and 467 more than the average Brit. Only Koreans work longer hours. The paid leave entitlement in Greece is on average 23 days, lower than the UK’s minimum 28 and Germany’s whopping 30.
Greeks retire early:
No they don’t! The average age of exit from the labour force in Greece is 61.7; higher than Germany, France or Italy and higher than the EU27 average (2; should you check this source, the graph that presents these results denotes Greece as EL for ELLAS).
Today we protest by celebrating our culture in a way that it is not only enjoyable and expressive, but also brings a sense of togetherness.
Come and dance with us and show your solidarity.
You, the most lyrical of nations in Europe, come and join us in solidarity and brotherhood.
This is how Europe can come together, not with austerity.
Our people are exhausted but not defeated.
1. http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS
2. http://www.urofound.europa.eu/ewco/studies/tn0702028s/tn0702028s_5.htm
3. http://www.newstatesman.com/blogs/world-affairs/2012/05/exploding-myth-feckless-lazy-greeks

http://www.irishtimes.com/newspaper/letters/2012/0522/1224316502937.html

Sir, – I was disappointed to hear the recent comments of Minster for Finance, Michael Noonan about Greece (Business, May 16th). It may be that there are no substantial commercial links between the two countries, yet if Greece chooses to exit the euro zone the consequences will be felt in Ireland as well.
His comment shows that he has no concept of the current European reality, and it is unfortunate that he chose that statement to show his support for the Yes side of the upcoming fiscal treaty referendum. If the Minister was a man of the world he should have known that nations with rich food culture and cuisine enjoy international respect for their food products due to their exquisite taste and excellent quality. In addition, making fun out of Greece, whose people are suffering at the hands of the international money traders, and whose fate is not far from the fate of other peripheral fellow European nations (including the Irish), is offensive, callous and borders on discrimination.
I would like to remind the Minister that he shares much more in his everyday life with Greece than feta cheese. It may be easy to live without feta cheese, or Guinness for that matter, but one cannot live without philosophy to think and question, democracy and science to prosper, and a language able to express these concepts. – Yours, etc,
Dr THOMAIS KAKOULI,
Vice-President,
Hellenic Community of Ireland,
Secretary, Greek Orthodox
Community of Ireland,
Castledawson,
Maynooth,
Co Kildare.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Πάνω από εκατό ηγέτες της ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες πήρανε μέρος στην 28η Ετήσια διάσκεψη για το Κυπριακό και τα Θέματα του Ελληνισμού...Πάνω από εκατό ηγέτες της ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες πήρανε μέρος στην 28η Ετήσια διάσκεψη για το Κυπριακό και τα Θέματα του Ελληνισμού, που έγινε στο ξενοδοχείο Μάντισον, εδώ στην Αμερικανική πρωτεύουσα. Την διάσκεψη διοργάνωσαν από κοινού η ΠΣΕΚΑ, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, και η λεγόμενη Προσπάθεια Συντονισμού του Ελληνισμού.
Οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το Κογκρέσο και συναντήθηκαν με 33 εξέχοντα στελέχη του, περιλαμβανομένων των ηγετών της Βουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και των μισών περίπου μελών της αρμόδιας για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Υποεπιτροπής της Βουλής. 

Τζων Σαρμπάνης

​​​​Ο Τζων Σαρμπάνης (John Sarbanes), Δημοκρατικός από το Μέρυλαντ και μέλος της βουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, μας είπε: «Κάθε χρόνο ηγέτες της ομογένειας συνέρχονται εδώ για να προωθήσουν το Κυπριακό και Θέματα του Ελληνισμού. Φέτος υπενθύμισαν στους νομοθέτες πως η κατοχή στην Κύπρο συνεχίζεται επί 38 χρόνια και τόνισαν την ανάγκη να βρεθεί δίκαιη λύση στο Κυπριακό». 

Στην αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλαμβάνονταν ο Πρέσβης της στην Ουάσιγκτον Παύλος Αναστασιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Σε κάποιο διάλλειμα του συνεδρίου μιλήσαμε με τον κ. Στεφάνου ο οποίος παρατήρησε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκική πλευρά ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική, έτσι ώστε να υποχρεώσει στην ουσία τον διεθνή οργανισμό να αλλάξει τους σχεδιασμούς που έχει σε ότι αφορά το Κυπριακό και με αυτή την παρελκυστική πολιτική της επιχειρεί να εκτροχιάσει από την διαδικασία που ακολουθείται αλλά και από την βάση επίλυσης του Κυπριακού, που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. 

Στέφανος Στεφάνου

​​Υπό το φως λοιπόν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στις διαπραγματεύσεις ένεκα της αρνητικής στάσης της Τουρκικής πλευράς συζητήσαμε με τους απόδημους Κυπρίους και τους απόδημους Έλληνες, γιατί υπάρχει ένας στενός καθημερινός συντονισμός μεταξύ των αποδήμων Κυπρίων και Ελλήνων, για το πως αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, τι χρειάζεται να λέμε στην Αμερικανική κοινή γνώμη, στο Αμερικανικό Κογκρέσο και στην Αμερικανική κυβέρνηση έτσι ώστε να συνεργαστούν προς την σωστή κατεύθυνση για να πειστεί η Τουρκία να συνεργαστεί για λύση στο Κυπριακό».

Σέλεη Μπέρκλεη

​​Ορισμένοι Αμερικανοί νομοθέτες παίρνουν μέρος στην ομογενειακή διάσκεψη για το Κυπριακό και τα θέματα του Ελληνισμού κάθε χρόνο από τότε που εκλέχτηκαν στο Κογκρέσο. Ένας από αυτούς είναι η Σέλεη Μπέρκλεη (Shelley Berkley), Δημοκρατική βουλευτής από την Νεβάδα, που ανέφερε στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής:​ «Συμμετέχω κάθε χρόνο. Μπήκα στην Βουλή πριν 14 χρόνια κι έχω πάρει μέρος σε14 τέτοια ετήσια συνέδρια. Είναι χαρά μου που συναντιέμαι με Έλληνες και Κύπριους φίλους. Θέλω να συμβάλω στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Να βοηθήσω να φύγουν οι Τούρκοι από την Κύπρο και να συμπεριφέρεται η Τουρκία με σεβασμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως του αξίζει σαν πνευματικού ηγέτη 100 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Έλιοτ Ένγκλ

​​Στα πλαίσια της διάσκεψης της ΠΣΕΚΑ υποβλήθηκαν νομοσχέδια στην Βουλή και την Γερουσία, που ζητούν από την Άγκυρα να σεβαστεί τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου. Το ένα το υπέβαλε ο Έλιοτ Ένγκλ (Elliot Engel), Δημοκρατικός από την Νέα Υόρκη, που όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του διακατέχεται από έντονα φιλελληνικά αισθήματα: «Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι από χρόνια πιστοί φίλοι και σύμμαχοί μας. Τις υποστηρίζω και τις δύο και συνεργάζομαι για την προώθηση των θεμάτων τους. Την εβδομάδα αυτή υπέβαλα νομοσχέδιο που καταδικάζει την εγκατάσταση όλο και περισσότερων Τούρκων στην Κύπρο για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού».

Φράνκ Παλόν

​​Άλλα επιτεύγματα της φετινής διάσκεψης της ΠΣΕΚΑ ήταν ο διορισμός από τον Λευκό Οίκο νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο και η επιστολή δύο διακεκριμένων μελών της Γερουσίας προς τον Πρόεδρο Ομπάμα για την ανάγκη ταχείας λύσης του Κυπριακού. Την ανάγκη αυτή υποστηρίζουν σθεναρά και πολλά μέλη της Βουλής, όπως ο Φράνκ Παλόν (FrankPallone), Δημοκρατικός από την Νέα Υερσέη. «Λέγεται ότι η Αμερική στηρίζεται στην Τουρκία και γι αυτό δεν την πιέζει πολύ. Δεν συμφωνώ. Είμαστε υπέρ του δικαίου και της δημοκρατίας. Η συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της Κύπρου είναι παράνομη. Πρέπει να πιέσουμε την Άγκυρα να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα της και να επιτρέψει την επανένωση του νησιού».

Τζέησον Άϊζακσον

​​Η διάσκεψη τίμησε τον Ελληνικής καταγωγής νέο Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ράϊνς Πρίμπους (Reince Priebus) και βράβευσε τον αξιωματούχο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής Τζέησον Άϊζακσον (Jason Isaacson), για την υποστήριξη που παρέχει στην σύσφιξη της σχέσης του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής και κ. Άϊζακσον τόνισε την σπουδαιότητα της σχέσης αυτής: «Η νέα σχέση είναι πολύ σημαντική. Βασίζεται σε κοινές αξίες, κοινά συμφέροντα και στην ανάγκη για μεταξύ τους συνεργασία. Επί χρόνια, οι 3 αυτές δημοκρατίες, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ δεν συνεργάστηκαν στον βαθμό που θα μπορούσαν για την προώθηση των οικονομικών, πολιτικών και στρατηγικών συμφερόντων τους. Αυτό όμως έχει τώρα αλλάξει». 
Την τελευταία ημέρα της διάσκεψης προβλήθηκε στο Κογκρέσο για ενημέρωση της Αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας ένα βίντεο που δείχνει τις καταστροφές που υπέστησαν εκκλησίες και πολιτιστικοί θησαυροί της Κύπρου στα κατεχόμενα εδάφη της. Το φιλμ γυρίστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμμοχώστου και Προέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Αλέξη Γαλανού.

Αλέξης Γαλανός

​​Ο κ. Γαλανός, παρά το ότι αναγνωρίζει τις υφιστάμενες δυσκολίες, εν τούτοις όμως ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Κατά την έκφρασή του: «Περνάμε δύσκολες στιγμές ο Ελληνισμός και η Κύπρος. Όμως υπάρχουν και κάποια αισιόδοξα μηνύματα που δεν πρέπει να τα αφήνουμε να περνάνε απαρατήρητα. Η ανεύρεση φυσικού αερίου και οι νέες συμμαχίες που δημιουργούνται, ιδιαίτερα με το Ισραήλ που πιστεύουν δένουν περισσότερο οι σχέσεις μας, δημιουργούν κάποια αισιοδοξία για αλλαγές στο ισοζύγιο στην περιοχή μας. Εγώ τουλάχιστον από την πείρα μου και από τις επαφές τις οποίες είχα βλέπω ότι υπάρχει ένα βελτιωμένο κλίμα στην Ουάσιγκτον το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε όσον αφορά ισοζύγια στο Κυπριακό και τις πιθανές πιέσεις πάνω στην Τουρκία. Κατά συνέπεια, παρόλα τα πολύ μεγάλα προβλήματα, και κυρίως τα οικονομικά τα οποία έχουνε τσακίσει την Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ιδιαίτερα ο προσφυγικός κόσμος. Αυτό είναι το μήνυμα ότι μετά από 38 χρόνια, δύσκολα τα πράγματα αλλά αλλάζουν. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας».
Η ευχή του κ. Γαλανού και όλων των άλλων συνέδρων είναι το Κυπριακό και τα θέματα του Ελληνισμού να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να μη χρειαστεί να γίνει ξανά, του χρόνου τέτοια εποχή, άλλη ομογενειακή διάσκεψη στην Ουάσιγκτον για την προώθηση λύσεων σε αυτά. 

_________________________________

http://gr.voanews.com/content/cyprus-us-greece-israel-gas/1206177.html