~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Εκτακτο: Χιλιάδες αστυνομικοί σε επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Ταξιμ

Εκατοντάδες οι τραυματίες και οι συλληφθέντες – Οι συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών συνεχίζονται.

Με μια σχεδιασμένη, αιφνιδιαστική ενέργεια, χιλιάδες αστυνομικού, με αύρες και άλλα οχήματα καταστολής περικύκλωσαν την πλατεία Ταξίμ. Βύθισαν όλη την περιοχή στο σκοτάδι, και επιτέθηκαν με βαρβαρότητα στους διαδηλωτές, που παρέμειναν εκεί, τραυματίζοντας εκατοντάδες και συλλαμβάνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό μέχρι τώρα.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση από το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ* χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να κατέβουν για συμπαράσταση των διαδηλωτών που υπήρχαν στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία, όμως, το είχε προβλέψει γ’ αυτό είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους που καταλήγουν στην πλατεία, με αποτέλεσμα, σε όλη την περιοχή να έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις.

Η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Εβρενσέλ που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ. Ολες οι άλλες τηλεοράσεις της Τουρκίας δεν μεταδίδουν το παραμικρό.

*Το Χαγιάτ θα συνεχίσει να εκπέμπει
Το ανώτατο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την απόφαση η οποία είχε σταλθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ για κλείσιμο. Το κανάλι σε όλη την διάρκεια του λαϊκού ξεσηκωμού είχε γίνει η φωνή των διαδηλωτών και σε 24ωρη βάση πραγματοποιούσε εκπομπές και μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις. Το ανώτατο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο πρώτα αποφάσισε το κλείσιμο και μετά ύστερα μετά τις τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση του. Ο αρχισυντάκτης του καναλιού Γκιοκχάν Τσετίν στην ανακοίνωση του ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο σταθμό. Ο Τσετίν είπε ακόμα ότι αυτά είναι τα νύχια των εργατών, των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων που δεν επέτρεψαν να σιωπήσει η φωνή τους.


________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου