~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Υπό τον τίτλο «New Diaspora», μία διαδικτυακή πλατφόρμα καταγράφει τις ιστορίες των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης στην πατρίδα τους.

Η νέα ελληνική διασπορά λέει τη δική της πλευρά της ιστορίας

Υπό τον τίτλο «New Diaspora», μία διαδικτυακή πλατφόρμα καταγράφει τις ιστορίες των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης στην πατρίδα τους. Ο κύριος αφηγηματικός άξονας είναι μια σειρά διαδικτυακών ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Νίκου Σταμπουλόπουλου, που ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ από τον Οκτώβριο του 2009.
(πηγή: facebook.com/newdiaspora)(πηγή: facebook.com/newdiaspora)«Σαν σκηνοθέτης, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ήμουν μέρος ενός μεταναστευτικού κύματος που άξιζε να καταγραφεί. Αλλά όταν η οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα ξέφυγε από κάθε έλεγχο, το να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για εμάς ξαφνικά δεν φαινόταν να είναι αρκετό. Έτσι, σκέφτηκα να ζητήσω από τους φίλους μου να με βοηθήσουν να φτιάξω μια πλατφόρμα, που θα ενθαρρύνει τους Έλληνες σε όλον τον κόσμο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ανταλλάξουν ιδέες. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναζητήσουν λύσεις, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για εκείνους που αφήσαμε πίσω. Ήρθε η ώρα να πούμε τη δική μας πλευρά της ιστορίας», αναφέρει ο Ν. Σταμπουλόπουλος στο τρέιλερ του «New Diaspora».
Πρόκειται για μία ανεξάρτητη πλατφόρμα συμμετοχικής καταγραφής «του ποιοι είμαστε, γιατί φύγαμε, ποια είναι η άποψη μας για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και κατά πόσο έχουμε προσαρμοστεί στην καινούργια μας ζωή».
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, «είναι μια ανοιχτή κοινότητα, όπου οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να μοιραστούν το δικό τους περιεχόμενο και τις απόψεις τους, από οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Καταγράφοντας τις μαρτυρίες τους σε βίντεο, στέλνοντας φωτογραφίες, γράφοντας άρθρα και προτείνοντας ιδέες που σχετίζονται με τη θεματολογία της πλατφόρμας. Έχοντας σαν αφετηρία αυτά που μας ενώνουν αντί γι’ αυτά που μας χωρίζουν, στόχος μας είναι να παρέμβουμε μαζικά και δυναμικά στο δημόσιο διάλογο σχετικά με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Επίσης, στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη συλλογική μας ταυτότητα, καθώς και να προσφέρουμε μια διαφορετική οπτική στη διεθνή εικόνα των Ελλήνων».
Η «New Diaspora» στηρίζεται στη μικροχρηματοδότηση και εδώ μπορείτε να δείτε την καμπάνια της. Το 5% του ποσού που θα συγκεντρώσουν θα διατεθεί στους Έλληνες Γιατρούς του Κόσμου.  
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
___________________

Ηλεκτρονική Έκδοση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου