~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

«Ήρθαν στη Μελβούρνη μετανάστες νέοι με πτυχία, που η Ελλάδα έχει ανάγκη»

 

Παιδί πολιτικών μεταναστών της δεκαετίας του '50, όπως λέει ο Θοδωρής Μάρκου, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Μελβούρνη, όπου βρίσκεται και ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας.
Οι πρόσφατες ελληνικές εκλογές έτυχαν, όμως, για πρώτη φορά τόσο μεγάλης προσοχής και έκτασης στον αυστραλιανό Τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον, το ενδιαφέρον τους μεγάλωσε μετά την κυβερνητική αλλαγή που επέφερε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό, όπως υποστηρίζει ο Μάρκου, συνέβαλε το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είχε ζήσει και διδάξει ως καθηγητής στο Σίδνεϊ για μία δεκαετία.


Παράλληλα, όπως τονίζει, για πρώτη φορά, στην Αυστραλία υπάρχουν σήμερα τόσες χιλιάδες μετανάστες από την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους νέοι στην ηλικία, απόφοιτοι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, που έφυγαν λόγω της ανεργίας.
Νέοι μετανάστες που στην πλειονότητά τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να ψηφίσουν και «άνθρωποι που η Ελλάδα τους έχει ανάγκη».
Για αυτό και θεωρεί ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα της επιστολικής ψήφου και της δυνατότητας συμμετοχής στις εθνικές εκλογές, κυρίως, των νέων μεταναστών, δηλαδή αυτών που έφυγαν, πρόσφατα και εξαιτίας της ανεργίας, για τους οποίους η προοπτική της επιστροφής είναι ακόμα ανοιχτή.
Αντίθετα, ο Θοδωρής Μάρκου πιστεύει ότι για τους ομογενείς που γεννήθηκαν στην Αυστραλία δεν συντρέχει λόγος συμμετοχής τους στην ελληνικές εθνικές εκλογές.

Insideoutborders.com

- από το: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003864/Irthan-sti-Melbourni-metanastes-neoi-me-ptuxia-pou-i-Ellada-exei-anagki#sthash.8cySD93Z.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου