~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έλληνες μετανάστες καταγγέλλουν πλειστηριασμό περιουσίας στη Μυτιλήνη...

protodikeio-mitilini-630.jpg

Πρωτοδικείο Μυτιλήνης
Πρωτοδικείο Μυτιλήνης

 *
Εκδικάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο της Μυτιλήνης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μιας οικογένειας Ελλήνων μεταναστών στη μακρινή Αυστραλία, οι οποίοι -τρεις μήνες αφότου βγήκαν τα κτήματα τους στην Αγία Παρασκευή σε πλειστηριασμό- ενημερώθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ότι η περιουσία τους... πέρασε σε άλλα χέρια.
Πρόκειται για τη μητέρα μετανάστρια και τα δύο παιδιά της στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, οι οποίοι μέσω της πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Ιωάννας Λαχανά, προσπαθούν να δικαιωθούν από την ελληνική δικαιοσύνη καθώς, όπως υποστηρίζουν, αγνοούσαν τη διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών τους στοιχείων.
Της σημερινής συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου του νησιού προηγήθηκε στις αρχές του μήνα η έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύθηκε προσωρινά η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης των ακινήτων της οικογένειας Κουμανιού, τα μέλη της οποίας στο χωριό τους ήταν γνωστά για τη μεγάλη κληρονομιά και περιουσία τους.
Ωστόσο, μετά τον θάνατο του πατέρα της οικογένειας, πτώχευσαν και όπως καταγγέλλουν σήμερα δικοί τους άνθρωποι, μακρινοί συγγενείς και για χρόνια φίλοι, ενώ γνώριζαν ότι δεν είναι ενημερωμένοι για τον πλειστηριασμό, βρήκαν την ευκαιρία και στόχευσαν σε χαμηλή τιμή τα χωράφια... φιλέτα.
Παράλληλα με τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά των εμπλεκόμενων προσώπων στις διαδικασίες πλειστηριασμού (δικηγόρου, δικαστικής επιμελήτριας, αγοραστών και του δανειστή).
Πάντως η οικογένεια Κουμανιού προσέφυγε σε δικαστήριο στην Αυστραλία μαζί με τον σύνδικο που διαχειριζόταν την περιουσία τους μετά την πτώχευση και στις 12 Ιανουαρίου βγήκε απόφαση που απαγόρευε στο δανειστή να βγάλει σε πλειστηριασμό το μαγαζί τους, καθώς και να στραφεί κατά της περιουσίας τους και στην Ελλάδα.
Στην ίδια απόφαση αναγράφεται ότι πρέπει να ενημερωθεί πάραυτα η Ελληνίδα δικηγόρος.
Αυτό, δηλαδή η αναγραφή του ονόματος του δικηγόρου σε τέτοιου είδους απόφαση, επισημαίνει η Ιωάννα Λαχανά, είναι σπάνιο έως αδύνατο, «αλλά έγινε προφανώς για να μη λάβει κανένα μέτρο η εν λόγω δικηγόρος του δανειστή κατά της περιουσίας τους».
Σήμερα δε η ενημέρωση, ως γνωστόν, γίνεται ταχύτατα, με e-mail, ενώ και ο τότε δικηγόρος της οικογένειας, Πίτερ Μακέλ, είχε ειδοποιήσει εγγράφως από τις 18-7-2014 ότι «οι Κουμανιού ήσαν σε καθεστώς πτώχευσης και άρα οιαδήποτε απόφαση για κατάσχεση της περιουσίας τους είναι ενάντια στα χρηστά ήθη και τη δημόσια τάξη».

Το ιστορικό

Τα κτήματα «φιλέτα» της οικογένειας Κουμανιού βγήκαν σε πλειστηριασμό στις 14 Ιανουαρίου του 2015 και όπως δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας εν Ελλάδι «όταν π.χ. ένας Έλληνας πτωχεύσει στην Ελλάδα, η περιουσία του προστατεύεται σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, εφ’ όσον έχει περιληφθεί στην πτωχευτική περιουσία».
Αντίθετα, τα έγγραφα του πλειστηριασμού, εστάλησαν στην οικογένεια μέσω Εισαγγελίας Μυτιλήνης και τους επιδόθηκαν από το Ελληνικό Προξενείο στις 30-4-2015.
Η οικογένεια των μεταναστών υποστηρίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στον πλειστηριασμό και κυρίως ο δικηγόρος, η δικαστική επιμελήτρια, ο συμβολαιογράφος και οι αγοράστριες, «μία εκ των οποίων ξεπερνά τα 90 χρόνια και άρα είναι βέβαιο ότι ενεργεί για λογαριασμό άλλου ή άλλων», είναι από το ίδιο χωριό «μακρινοί συγγενείς, φίλοι τους και γνωστοί για πάνω από 50 χρόνια» και γνώριζαν πολύ καλά ότι η οικογένεια Κουμανιού δεν είχε ενημερωθεί για τον πλειστηριασμό.
Παράλληλα ισχυρίζονται ότι έγινε επιλογή των κτημάτων - φιλέτα της περιουσίας, καθώς και ότι επί τούτου βγήκαν στο σφυρί σε πολύ χαμηλή τιμή τα κτήματα, με τη μη ακριβή αναγραφή των ελαιοδέντρων.
Μάλιστα, η οικογένεια Κουμανιού πρότεινε να αγοράσει από τους… αγοραστές τα κτήματά της στην τιμή του πλειστηριασμού, αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν απειλές για μηνύσεις κατά της δικηγόρου Ιωάννας Λαχανά που τους εκπροσωπεί.
Η τελευταία δηλώνει ότι : «Έχουμε δεχθεί ανώνυμες επιστολές καθώς και “νουθεσίες” να μην το “τραβήξουμε” το θέμα, γιατί οι μηνυόμενοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις. Εμείς αρνούμαστε οποιαδήποτε “υποχώρηση” στη βάση ότι εδώ πρόκειται για πραγματική και οργανωμένη λεηλασία της περιουσίας της οικογένειας μεταναστών Κουμανιού και μάλιστα με πρωταγωνιστές αλλά και δράστες “δικούς” τους ανθρώπους».
Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των Αυστραλών μεταναστών, που τους πήραν τα καλύτερα κτήματά τους σε παράνομο πλειστηριασμό και συγκεκριμένα χωρίς να τους γίνει επίδοση των εγγράφων του πλειστηριασμού είναι η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την οποία απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης των ακινήτων της.
Σύμφωνα μάλιστα με τον μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε στην εξέταση ενώπιον του Προέδρου, ότι για την διεξαγωγή του συγκεκριμένων παράνομων πλειστηριασμών ευθύνονται η δικηγόρος ,η συμβολαιογράφος και η δικαστική επιμελήτρια.
Οι αγωγές της οικογένειας Κουμανιού με τις οποίες ζητούν την ακύρωση των παράνομων πλειστηριασμών των ακινήτων τους προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν στις 10 Μαρτίου 2017.
____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου