~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΚΑΝΑΔΑΣ:ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Την  Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα σχολείου για εκατοντάδες ελληνόπουλα και όχι μόνο στα ελληνικά σχολεία Σωκράτης και Δημοσθένης!
Στα ελληνικά σχολεία Σωκράτης και Δημοσθένης φοιτούν περίπου  2000 παιδιά τα οποία έχουν την τύχη να διδάσκονται  3 γλώσσες: την γαλλική, την ελληνική και την αγγλική μαζί με τα υπόλοιπα μαθήματα!
Το frappeblog.com ετοίμασε μια λίστα με συμβουλές για τις πρώτες μέρες στο δημοτικό σχολείο:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η έναρξη του δημοτικού σχολείου αποτελεί ορόσημο στην καθημερινότητα και του παιδιού και της οικογένειας. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο γονιός, σε συνεργασία και συζήτηση με τους δασκάλους – νηπιαγωγούς του παιδιού του, αν το παιδί του είναι έτοιμο για να φοιτήσει στο δημοτικό. Αυτή η ετοιμότητα συμπεριλαμβάνει τη νοητική, μαθησιακή, συναισθηματική και κοινωνική ωριμότητα ενός παιδιού.
Ανεξάρτητα όμως από αυτά, πολλές φορές τα παιδιά έχουν άγχος για την πρώτη μέρα στο σχολείο.  Το μεγαλύτερο εφόδιο για το παιδί σε αυτές τις αλλαγές είναι η προετοιμασία του για αυτονομία και αυτενέργεια.
Oι γονείς μπορούν να τα ανακουφίσουν από το άγχος αυτής της μεγάλης αλλαγής ακολουθώντας λίγες απλές συμβουλές:
  1. Προετοιμάστε το παιδί σας για το καθεστώς της τάξης, τις απαιτήσεις του μαθήματος και τη συνύπαρξη με άλλα παιδιά (ακούω, μιλάω ευγενικά, δε διακόπτω, βοηθώ, μοιράζομαι κ.ο.κ.). Επισκεφθείτε το χώρο του σχολείου μαζί από πριν και αν είναι δυνατόν, γνωρίστε του τη δασκάλα του.
  2. Συζητείστε τα πάντα με ψυχραιμία και με την πεποίθηση πως το παιδί σας μπορεί να τα καταφέρει.
  3. Όταν πλησιάζει η πρώτη μέρα στο σχολείο, αντιμετωπίστε το σαν μια γιορτή για όλη την οικογένεια. Κάντε τις απαραίτητες προετοιμασίες και συνοδέψτε το με χαρά στον αγιασμό.
  4. Αν έχει δυσκολία αποχωρισμού, μην το ξεγελάσετε, αλλά εξηγείστε αποφασιστικά πως όλα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο όπως και οι γονείς πηγαίνουν στη δουλειά τους. Ενθαρρύνετε παράλληλα φιλικές σχέσεις με συμμαθητές του.
  5. Με την επιστροφή στο σπίτι από τον αγιασμό, επιβραβεύστε το παιδί σας (με το αγαπημένο του φαγητό ή μια λιχουδιά).
  6. Τις πρώτες μέρες του σχολείου, να είστε υπομονετικοί, ώστε να του δώσετε την ευκαιρία να προσαρμοστεί και μην προσφέρετε έτοιμες λύσεις. Έτσι το παιδί σας θα μάθει να προσαρμόζεται σε κάθε νέα αρχή στη ζωή του.
  7. Συζητάτε και αφουγκράζεστε πάντα τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας για τις τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σχολείο προκειμένου να το βοηθήσετε.
Το frappeblog.com εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους γονείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου