~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

«Από την Ολλανδία έβλεπα το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα να φουσκώνει»

    ΔΙΑΣΠΟΡΑ   


«Η Νέα Διασπορά που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και κάτι, είναι μια πλατφόρμα συμμετοχικής καταγραφής του νέου μεταναστευτικού ρεύματος, των τελευταίων πέντε με έξι ετών» λέει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ο εμπνευστής της σκηνοθέτης Νίκος Σταμπουλόπουλος.

Κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, αλλά και εξαιτίας άλλων αντίξοων, ορισμένες φορές, κοινωνικών συνθηκών νέοι με πτυχία και ικανότητες, όπως τονίζει άρχισαν να φεύγουν από την Ελλάδα.
Stamboulopoulos

Ο ίδιος αποφάσισε να φύγει για το Άμστερνταμ τον Οκτώβριο του 2009 και εκεί είδε πολύ γρήγορα «το μεταναστευτικό ρεύμα να φουσκώνει και να γίνεται τσουνάμι» γεγονός που υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία της πλατφόρμας New Diaspora.
Έκτοτε, η New Diaspora έχει εξελιχθεί σε ένα διαδικτυακό κανάλι συμμετοχικής καταγραφής ενός μεταναστευτικού κύματος σε πραγματικό χρόνο ενώ από το 2014 έγινε ΜΚΟ με έδρα την Ολλανδία.
Ο Νίκος Σταμπουλόπουλος που γύρισε πριν από μερικούς μήνες από την Ολλανδία πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανασυγκροτηθεί και να ανακάμψει «αν δεν επιστρέψει το μεγαλύτερο τμήμα από αυτό το πολύτιμο κομμάτι των νέων ανθρώπων, που διαθέτει γνώσεις και μια άλλη ματιά, που χρειάζεται η χώρα μας για να σταθεί και πάλι όρθια».


_________________
http://insideoutborders.com/2015/05/20/from-the-netherlands-i-saw-the-immigration-wave-from-greece-to-inflate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου