~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Αθηνά Κρικέλη, η ψυχή της ομογένειας στη Νέα Υόρκη

  ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ  ΝΕΑ  
Η Αθηνά Κρικέλη είναι Δημοσιογράφος, Σκηνοθέτης, ΔιευθύνωνΣύμβουλος της Ellopia Media Group, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη και Αρχισυντάτρια του περιοδικού Ellopia Press NY magazine.
Συνέντευξη στη Χιονία Βλάχου - Μπλιάτκα
Ακόμη ένα βραβείο για ένα ντοκυμαντέρ με ελληνικό θέμα.

Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νέα μας διάκριση, το βραβείοBest Short Film Competition California USA, Απρίλιος 2015 για το ντοκυμαντέρ Elassona: The secret path to Mt. Olympus. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή της Εllopia Media Group, μετo δίκτυο PBS τηςαμερικανικήςδημόσιαςτηλεόρασης, σε δική μου σκηνοθεσία. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου, αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή Ελασσόνα, της Θεσσαλίας. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα από δορυφόρο, αλλά και από το βουνό/ηφαίστειο Όλυμπος που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη. Ουσιαστικά μας ξεναγεί στο βουνό των Θεών από τη μεριά της Ελασσόνας. Με το ντοκυμαντέρ αυτό προβάλλουμε την ομορφιά της Ελλάδας. Ο Όλυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να το προβάλλει προς τα έξω. Οι αρμόδιες αρχές της Θεσσαλίας τον υποβαθμίζουν, ενώ θα μπορούσε ο Όλυμπος να αποτελεί τη βασική αιτία προσέλευσης τουρισμού στην περιοχή. Να σκεφτείτε πως όταν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο για τον Όλυμπο (στην αγγλική γλώσσα) θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα για τους άλλους «Ολύμπους» στην Αμερική και τον κόσμο και ελάχιστα για τον Όλυμπο της Ελλάδας..

Πότε εξειδικεύτηκες στο ντοκυμαντέρ και πως διαλέγεις τα θέματά σου;
Η αλήθεια είναι πως ακόμα και από τις μέρες που απλά έγραφα τα θέματά μου, μέσα στο μυαλό μου τα “μετέφραζα' σε εικόνα τους έδινα πνοή , μουσική, σπικάζ, ειδικά εφέ , δεν ξέρω πότε και άν έχω εξειδικευθεί στα ντοκυμαντέρ. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως είμαι παθιασμένη με αυτά. Οτι αγγίζει την ψυχή μου θέλω να το κάνω ντοκυμαντέρ.
Δεν ξέρω αν διαλέγω τα θέματά μου νομίζω πως αυτά με διαλέγουν. Με στοιχειώνουν και “κάθονται στο ζβέρκο μου” μέχρι να τους δώσω σάρκα και οστά. Μετά ηρεμώ και προχωρώ στο επόμενο...

Τι προσφέρει το ELLOPIA Media Group στην Ομογένεια;
Το Ellopia Media Group είναι μια ελληνοαμερικανική εταιρεία με την διαφορά πως απευθύνεται κυρίως στο αμερικανικό κονό. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός από την ίδρυσή της, να αποτελούμε μια αξιοπρεπή εταιρεία που εκπροσωπεί το ελληνικό της στοιχείο στο μέγιστο βαθμό. Ετσι δημιουργήσαμε και το περιοδικό Ellopia Press NY magazine, συνεργαζόμαστε με μεγάλους αμερικανούς και όχι μόνο οργανισμούς (National Geographic, United Nations, Museum of National History NY, Kaufman Astoria Studios, European Bank of Investment et) και τα ντοκυμαντέρ μας συμμετέχουν καθε χρόνο σε αμερικανικά φεστιβάλ κινηματογράφου.

Πως βλέπει η αμερικανική κοινή γνώμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;
Η Αμερική είναι πατρίδα για περισσότερους από δύο εκκατομμύρια ελληνες (300 + χιλιάδες μόνο στην Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Οι ελληνες κατέχουν σύμφωνα με έρευνες, τις πιο στρατηγικές θέσεις στους χώρους εργασίας τους, με λίγα λόγια έχουν πολύ καλό όνομα στην οποιαδήποτε αγορά! Εξυπνοι, εργατικοί, φιλόξενοι, οικογενειάρχες, άνθρωποι που λειτουργούν απόλυτα αρμονικά μέσα στην πολυκοινωνία της χώρας αυτής. Πιστεύω πως αυτός είναι κυρίως ο λόγος που η κοινή γνώμη έχει πολύ καλή ιδέα για τους Ελληνες, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσης, ήταν ο λαός που μόνο καλά είχε να πεί για την Ελλάδα και τους κατοίκους της.

Ποια είναι;
Η Αθηνά Κρικέλη πρόσθεσε στη συλλογή της ακόμη ένα βραβείο: Το Best Short Film Competition California USA, Απρίλιος 2015 με το οποίο βραβεύτηκε το νέο της ντοκυμαντέρ με τίτλο Elassona: The secret path to Mt. Olympus (Ελασσόνα: Το μυστικό μονοπάτι προς το βουνό Όλυμπος).
Έχει βραβευτεί το 2002 και το 2001 από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ ντοκυμαντέρ της έχουν αποσπάσει μεγάλες διακρίσεις σε σηματικές διοργανώσεις, όπως Βραβεία TELLY, EMMY, Cannes κλπ
Επίσης είναι η μόνη Ελληνίδα η οποία έχει δικαίωμα ψήφου, τόσο στα βραβεία EMMY και στα Βραβείοα του Φεστιβάλ της Ν. Υόρκης, ενώ το ραδιοφωνικό της πρόγραμμα “our own”είναι το μοναδικό ελληνικό πρόγραμμα, που αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο Ραδιοφώνου και τηλεόρασης της Αμερικής, αφού επιλέχθηκε από την επιτροπή του Μουσείου το 1997 ώς το πιο αντιπροσωπευτικό της Ελληνικής γλώσσας στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου