~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνίδα μαθήτρια πρώτευσε στον διαγωνισμό γλωσσών της Ραδιοφωνίας SBS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(SBS Greek)
Πρόκειται για την Ειρήνη Βεργάκη που δικαιολογώντας γιατί μαθαίνει την Ελληνική γλώσσα την  χαρακτήρισε ως «μητέρα που έχει γεννήσει χίλιες άλλες». Πήρε το πρώτο βραβείο στην ηλικιακή ομάδα 8 έως 12 ετών.
Η νεαρή μαθήτρια, που οσονούπω συμπληρώνει τα 12 χρόνια της, παρακολουθεί Ελληνικά κάθε Σάββατο στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Μετανάστευσε δε με την οικογένειά της στην Αυστραλία πριν από τριάμισι χρόνια περίπου.
Ο διαγωνισμός της Ραδιοφωνίας SBS διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έλαβαν μέρος χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της Αυστραλίας. «Στόχος ήταν να ενθαρρυνθεί αλλά και να γιορτασθεί η αγάπη για την μάθηση γλωσσών στην Αυστραλία», όπως επεσήμανε η διευθύντρια τoυ σταθμού Mandi Wicks.
Οι νικητές ανακοινώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οργανισμού SBS στο προάστειο Artarmon του Σύδνεϋ με την παρουσία των τεσσάρων νικητών στις ισάριθμες κατηγορίες, του ομοσπονδιακού υπουργού Παιδείας, Simon Birmingham, του Διευθύνοντος Συμβούλου του SBS, Michael Ebeid, διευθυντών σχολείων, εκπροσώπων κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων και μελών του προσωπικού του SBS.
Οι νικητές στις τέσσερις κατηγορίες είναι:
Junior Category 4-7: Percy Page – Κινεζικά (Mandarin)
Junior Category 8-12:  Ειρήνη Βεργάκη - Greek
Secondary Primary Category 13-15: Anjali D'Cunha - Σουηδικά 
Senior Category 16-18: Celina Bugara - Πολωνικά
Όσοι και όσες έλαβαν μέρος κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι σημαίνει για εσάς να μαθαίνετε μία άλλη γλώσσα».
Στην κριτική επιτροπή, πέραν της διευθύντριας του σταθμού συμμετείχαν ο παρουσιαστής του Pop Asia, Andy Trieu, η παρουσιάστρια ποδοσφαιρικών εκπομπών, Lucy Zelic και ο τραγουδιστής Isaiah.


Οι νικητές με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του SBS, Michael Ebeid, τη διευθύντρια της ραδιοφωνίας Mandi Wicks και τον ομοσπ. υπουργό Παιδείας, Simon Birmingham (SBS Greek)


___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου