~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

«Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5.30 π.μ. της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου»

«Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5.30 π.μ. της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις, αμύνονται του πατρίου εδάφους».
Ο δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, Κώστας Σταυρόπουλος μεταδίδει από το ραδιόφωνο το πρώτο πολεμικό ανακοινωθένκαι ενημερώνει τους Έλληνες για την κήρυξη του πολέμου με την Ιταλία , την απαρχή αυτού που αποκαλείται το «έπος του '40».
Και η ιστορία αρχίζει να γράφεται... Μια ιστορία με πολλές άγνωστες πτυχές, προσωπικές εμπειρίες γνωστών και άγνωστων ηρώων που έρχονται να προσφέρουν με την τραγικότητά τους, άσβεστες μνήμες δόξας αυτού του λαού.
Οι πρώτες στιγμές της ιταλικής επίθεσης σε ένα από τα προκεχωρημένα φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ο πρώτος νεκρός αξιωματικός στο μέτωπο από τα ιταλοκρατούμενα τότε Δωδεκάνησα, ο πρώτος νεκρός δημοσιογράφος που εκτός από φαντάρος ήταν και πολεμικός ανταποκριτής, ο μοναδικός επιζών σήμερα συνάδελφός του, 25 χρονών τότε, ο μουσουλμάνος φαντάρος που γύρισε από το μέτωπο ανάπηρος, το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ρόδο, το καραβάνι των γυναικών με τα 75 γαϊδουράκια που μετέφεραν από το Νεστόριο του Γράμμου εφόδια στο Καλπάκι, η ελληνική απόβαση από τον Κερκυραϊκό «λόχο θανάτου» στο μέτωπο της Θεσπρωτίας και το ημερολόγιο του ιταλού λοχαγού-γραμματέα της ιταλικής μεραρχίας Σιένα. 
Κυριάκος Κορτέσης
__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου